Nu är jag idrottsprofilerad

Efter en intensiv utbildning hos Bergqvist i Linköping är jag nu klar med min idrottsprofil! Fokus har till stor del legat på hantering av skador, tejpning och omläggning av skador.

Jag har också utbildats vidare om funktionell träning med både boll och gummiband. Den senare är något som jag själv kommer att använda vid behandling av patienter.

Men vi hann också med en hel del muskellära, stabilitetsövningar, hur man lägger tillbaka en axel eller knäskål som hoppat ut led och mycket mer.

Så vad innebär då en idrottsprofilering? Jo, det innebär att man specialiserar sig på att jobba med vanligt förekommande skador som förekommer både inom idrott och i vardagen – allt från hälsenor till musarm eller tennisarmbåge. Man koncentrera sig på att lindra för och förhindra att en skada blir värre när den inträffat, för att sedan arbeta vidare med att hjälpa läkning och återhämtning.

En tjänst som jag erbjuder är att medverka vid matcher och andra evenemang som ett stöd till spelarna både före, under och efter matchen. Allt från tejpning och stabilisering till behandling av krampande muskler och stukningar. Läs mer här!