Idrottsmedicin och skador

Inom idrotten sker mycket skador och många metoder har därför utvecklats där för att ta hand om och rehabilitera dessa. Dessa metoder kallas idrottsmedicin – och massage kan här vara ett bra alternativ.

Utgångspunkten bygger på se kroppens funktionalitet både vid skador, träning och rehabilitering. Det är viktigt att se till att kroppen är förberedd för de belastningar den utsätts för. Man kan här anpassa massagen till att stimulera och aktivera istället för att verka avslappnande.

Idrottsmedicin kan användas både för att lindra och behandla befintliga skador, men också anpassas för att aktivera kroppen inför ansträngning. Här anpassas massagen till att stimulera och aktivera istället för att verka avslappnande. Behandlingen är betydligt snabbare, mer intensiv och oftast hårdare än vid vanlig massage.

Behandlingen kan vara till glädje för dig som tränar aktivt, men man kan ju lika gärna stuka en fot hemma eller på jobbet. Att vi kan skada oss när vi rör oss är inte så konstigt, men även för mycket stillasittande och kontorsjobb kan ställa till det rejält för många.

Jag gör även uppdrag då jag finns på plats före, under och efter idrottsföreningars matcher, tävling och liknande. Ett inslag som ofta är mycket uppskattat av deltagarna. Läs mer HÄR.

Massagebehandlingar under Corona